Halloween

Halloween ünnepe és szokásai az kelta hagyományokban gyökerező ír népszokásokból alakult ki az angolszász területeken. Ma leginkább az Egyesült Államokban gyakorolt szokásokat ismerjük, amikor a gyerekek jelmezbe öltözve kopognak be a szomszédokhoz és édességet gyűjtenek. A kelta-ír hagyományok szerint október 31-én a holtak lelkei visszatérnek, más magyarázat szerint ilyenkor kelnek át a holtak birodalmába, és az ő elriasztásukra öltöztek az emberek ijesztő maskarákba. Mivel a lelkeknek szüksége van ételre-italra is, a kelta papok ezt ajánlották fel számukra. Manapság a gyerekek Amerikában “Csokit vagy csalunk” felkiáltással gyűjtik az édességeket és játékosan ijesztgetik a felnőtteket.

 

A kivájt tökbe helyezett gyertya, mely abban a hitben gyökerezik, hogy amíg egy lélekért gyújtott gyertya ég, addig nem feledkeznek meg róla, összefonja a keresztény kultúra számára ismeretlen pogány népszokást és a Mindenszentek ünnepét, amikor elhunyt szeretteinkre emlékezve gyújtunk gyertyát. Manapság hazánkban a Halloween idejére időzített bulik mindössze a mókázásról, ártatlan ijesztgetésről szólnak, így a gyerekek körében is legalább olyan népszerűek, mint a felnőttek között.

 

Halloween ünnepséget tervez gyermekei részére? Esetleg egy kis óvodai zsúrt vagy céges bulit szeretne? Mi segítünk, hogy a gyerekek garantáltan jól szórakozzanak!

Egyéni ajánlatkéréshez írjon nekünk: mikulas@mikulas.hu

vagy keressen minket bizalommal a

06 70 322 8557 telefonszámon.

 

 

© 2019 Mikulas.hu | Minden jog fenntartva.