A Fővárosi Mikulás Szolgálat 1990 óta látogat kicsiket és nagyokat a fővárosban és vidéken.

Csapatunkban vannak növendék Krampuszok, színészpalánták, családanyák és -apák, tanárok, diákok, mérnökök, közgazdászok, vállalkozók és ősz szakállú nyugdíjas Mikulások. Sokfélék vagyunk, de egy valami közös bennünk: hiszünk a Karácsony és a Mikulás csodájában. Ha halványan is, de emlékszünk még, milyen volt gyermekként várni a Mikulást, megilletődötten hallgatni az intelmeit és örülni a dícséreteinek. Milyen fondorlatokkal próbáltunk ébren maradni, hogy meglessük, hogyan kerülnek a csizmákba az ajándékok, azután reggel hirtelen kipattanni az ágyból és egyből szaladni, megvizsgálni a kiscipők tartalmát és önfeledten örülni olyan apróságoknak, mint a földimogyoró, a mandarin, egy csokoládé, esetleg egy könyv vagy kis játék.

A Mikulás legendája jóra tanít. Az együttlét, a kis csodák, a család, az adni tudás nagyszerűsége, a szolidaritás fontosságára. Hiszünk benne, hogy a mai kor gyermekeinek is – talán jobban, mint bármikor – szüksége van a mesére, a csodára, a megfoghatatlanra, a várakozásra. Arra, hogy láthassák, hogyan örüljünk egymásnak és az apró dolgoknak is. Hogy milyen jó dolog adni, rajzolni a Mikulásnak, megosztani a csokit, együtt játszani a többiekkel és a huncut Krampuszokkal és Manókkal. Felemelő és szívszorító élmény, amikor egy kisgyerek, akihez a Mikulás ellátogat, a testvérével együtt egy-egy játékot hoz és ad át azzal, hogy a Mikulás vigye el a szegény gyerekeknek – úgy, hogy a szüleik sem tudják, mire készülnek.

Amikor együtt dolgozunk, nagyszerű élményekkel gazdagodunk. Manók és Krampuszok vagyunk, akik újra hisznek a Mikulásban, és Mikulások, akik hisznek a gyermeki örömben és jóságban.

Annak érdekében, hogy a gyermekek, akiket meglátogatunk, átélhessék ezt a varázslatot, mindent megteszünk, hogy a látogatás tökéletes legyen. Mikulásaink és segítőik profi felkészítésen vesznek részt. Jelmezeink és kiegészítőink minden részletre kiterjednek, hogy senkinek ne okozhasson csalódást a piros ruha alól kikandikáló sportcipő.

Örömet okoz számunkra, hogy látjuk a gyerekek arcán az örömteli mosolyt, és sokszor a szülők, megrendelők, felnőttek szemében is azt a csillogást, ami a gondtalan gyermekkor sajátja.

© 2019 Mikulas.hu | Minden jog fenntartva.